Zoeken binnen de website
Dakopbouw met INpakt panelen
Renovatie

Gevels vertonen op termijn bouwproblemen

Bij Mantellum lossen we slim bouwproblemen aan gevels op met het INpakt gevelsysteem

Als specialist in gevelrenovatie en -isolatie, kiezen wij bij Mantellum bewust voor het gebruik van het INpakt gevelsysteem in combinatie met isolatie. We zijn ervan overtuigd dat dit de beste oplossing is voor het verbeteren van de energie-efficiëntie en het oplossen van bouwproblemen zoals verzanding, roestende spouwankers, vochtdoorslag en koudebruggen. Als aannemer adviseren we dan ook om te kiezen voor deze duurzame oplossing. Bij Mantellum staan we klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw huis en gevelproject en om de werkzaamheden vakkundig en efficiënt uit te voeren. Door te kiezen voor het INpakt gevelsysteem en isolatie, ben je verzekerd van een beter geïsoleerd huis en bespaar je op de lange termijn op energie- en gasprijzen. Laat ons je helpen bij het verbeteren van jouw gevel en huis!

Verzande voegen

Voegen hebben geen oneindig leven en uiteindelijk zullen ze vervangen moeten worden. Het verwijderen van bestaande voegen en het aanbrengen van nieuwe voegen is een kostbare aangelegenheid. Het is een goed moment om de gevel met de verzande voegen tegelijkertijd te voorzien van een nieuwe isolatielaag en INpakt steenstrip gevelpanelen. Hoewel de kosten hiervan hoger liggen, leidt dit tot een verbetering van het wooncomfort en een lagere energieverbruik, waardoor de investering op termijn wordt terugverdiend.

Aannemers stakeholders INpakt gevelpanelen

Roestende spouwankers

In spouwmuren worden spouwankers gebruikt om het buitenspouwblad aan het binnenspouwblad te bevestigen. Helaas kan vochtindringing leiden tot roesten van deze ankers. Bij verkeerde spouwisolatie kan dit probleem zich verergeren. Een veelvoorkomende oplossing is het vervangen van de roestige spouwankers, maar dit biedt geen verbetering in termen van isolatie. Een definitieve oplossing is het afbreken van het buitenste spouwblad en het verwijderen van de eerder aangebrachte isolatie. Hierna kan er een nieuwe isolatielaag tegen het binnenste spouwblad worden aangebracht en afgedekt worden met INpakt steenstrip gevelpanelen.. Hierdoor zijn spouwankers overbodig geworden en is de muur beter geïsoleerd.

Verkeerde spouwmuur isolatie

De laatste jaren worden spouwmuren vaak gevuld om de isolatiewaarde te verhogen. Helaas gebeurt dit soms niet op de juiste manier of blijkt de spouw achteraf niet geschikt te zijn voor isolatie. Dit kan leiden tot vochtproblemen. Een definitieve oplossing voor dit probleem is het afbreken van het buitenste spouwblad en het verwijderen van de eerder aangebrachte isolatie. Hierna kan er een nieuwe isolatielaag tegen het binnenste spouwblad worden aangebracht en afgedekt worden met INpakt steenstrip gevelpanelen. Hierdoor verdwijnen de vochtproblemen en wordt de muur beter geïsoleerd dan wanneer alleen de spouw was gevuld.

INpakt gevelpanelen bricks zwart

Afvallende steenstrips of steenstips die kapot springen

Steenstrips worden vaak verlijmd op gevels en het verlijmen dient op de juiste ondergrond en onder de juiste weersomstandigheden te gebeuren, anders kunnen de steenstrips op niet al te lange termijn loslaten.
Daarnaast kunnen steenstrips ook door het bewegen van een gebouw of door indringend vocht in de onderlaag loslaten. In veel situaties kan men een INpakt panelen direct over de los zittende steenstrips heen plaatsen. Dit is een oplossing omdat door de mechanische bevestiging van de INpakt steenstrip gevelpanelen, de bestaande steenstrips worden weggewerkt achter de nieuwe gevel, hierdoor kunnen ze er niet meer afvallen.

Vochtdoorslag in de gevel

Steenmuren kunnen op termijn last krijgen van vochtdoorslag. Het is daarom verstandig om de voegen regelmatig te inspecteren en de gevel om de 10 jaar te behandelen met hydrofobeermiddel. Hoewel dit helpt om vochtproblemen te voorkomen, kan vocht van binnenuit nog steeds condenseren op de koude gevel.
Een definitieve oplossing die geen verlies van woonoppervlakte met zich meebrengt, is het isoleren van de gevel aan de buitenkant en deze opnieuw af te werken met INpakt steenstrip gevelpanelen.

Koude bruggen

Het isoleren van een huis zonder koudebruggen kan een uitdaging zijn, vooral als de isolatie van binnenuit wordt aangebracht. Dit kan leiden tot moeilijkheid bij de isolatie van specifieke delen van het huis, zoals trappen tegen een buitenmuur of verdiepingsvloeren. Een efficiëntere oplossing is om de isolatie aan de buitenkant van het huis aan te brengen. Als u last heeft van koudebruggen, overweeg dan om isolatie aan de buitenkant aan te brengen en af te werken met INpakt steenstrip gevelpanelen.

Terugbelverzoek

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen en graag persoonlijk door een van onze productspecialisten teruggebeld worden, vul dan onderstaand formulier in. We streven ernaar om binnen 1 (werk)dag contact met je op te nemen.

Vrijblijvend advies voor gevelrenovatie en -isolatie

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor gevelrenovatie en -isolatie van jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Onze specialisten komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en een passende oplossing te bieden voor jouw situatie.

Mantellum buitengevelisolatie Rotterdam logo

Mantellum biedt professionele buitengevelisolatie in de regio groot Rotterdam met behulp van de innovatieve INpakt Gevelbekleding. Kies voor de expertise van onze isolatietechniek-experts om je gevel te verbeteren en je energierekening te verlagen.

Openingstijden

maandag

07.45 - 16.45 uur

dinsdag

07.45 - 16.45 uur

woensdag

07.45 - 16.45 uur

donderdag

07.45 - 16.45 uur

vrijdag

07.45 - 16.45 uur

Contact

Mantellum Bouw B.V.
Zomerhofstraat 66
3032 CM Rotterdam
010 – 265 22 16
info@mantellum.nl

KvK: 89495225