Zoeken binnen de website
Dakopbouw met INpakt panelen
Renovatie
Bij Mantellum zijn we trots om INpakt panelen aan te bieden voor jouw gevelproject

Belangrijkste redenen om INpakt panelen voor je gevelproject te verkiezen boven steenstrips!

Bij Mantellum bieden we als gevelspecialist het INpakt-gevelsysteem aan als de beste afwerkingsoptie voor (buiten)gevels. Het INpakt-gevelsysteem is ontworpen om de nadelen van steenstrips te overwinnen en de voordelen van een duurzaam en efficiënt gevelsysteem te bieden. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen INpakt-gevelpanelen en steenstrips: Ten eerste worden steenstrips stuk voor stuk verlijmd, terwijl INpakt panelen snel en eenvoudig mechanisch bevestigd worden middels schroeven. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook op kosten. Ten tweede worden steenstrips bij hoge temperaturen gebakken, terwijl INpakt panelen (koud)gegoten worden. Dit maakt ons gevelsysteem niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. In de praktijk heeft het monteren van INpakt panelen dus vele voordelen. Mantellum is ervan overtuigd dat INpakt panelen de beste keuze zijn voor jouw gevelproject. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen om jouw gevel op de best mogelijke manier af te werken.

Steenstrips kan je slechts 9 maanden per jaar lijmen

Lijmen van steenstrips is niet onder alle weersomstandigheden mogelijk. In de praktijk betekent dit dat in de periode half november tot maart géén steenstrips verlijmd kunnen worden. Maar helaas kent ons koude kikkerland gedurende het hele jaar door ook veel vochtige weersomstandigheden, ook dan is lijmen van steenstrips niet aan te raden. INpakt panelen kunnen ook bij regen en vorst geschroefd worden. Dat scheelt veel doorlooptijd en steigerhuur bij projecten die voor de winter net niet af zijn en je planning wordt veel eenvoudiger.

Aannemers stakeholders INpakt gevelpanelen

Geen specialistische steenstrip applicateur nodig

Het netjes en recht lijmen van steenstrips is een specialistisch werk. Het zagen en schroeven van INpakt-panelen kan iedere handige doe-het-zelver. Hierdoor is het vinden van personeel veel makkelijker. Doordat je een halve vierkante meter INpakt gevelsysteem per gevelplaat plaatst, is het proces van monteren ook nog eens veel sneller. Dat is pas meters maken!

Brand en steenstrips

De steenstrips en INpakt panelen bedekken een isolatiemateriaal zonder noodzaak voor een (brandgevaarlijke) spouw. Bij brand ontstaat veel warmte en wordt het isolatiemateriaal beschermd door de steenstrips of panelen. Verlijmde steenstrips worden bij brand warm en dan kunnen ze van de gevel afvallen. Het achterliggende isolatiemateriaal is dan niet meer beschermd en kan ontbranden. INPakt panelen zijn ontwikkeld om temperaturen van boven de 1.000 graden Celsius te weerstaan zonder het isolatiemateriaal aan te tasten. 

INpakt gevelpanelen bricks zwart

Metselpatronen en complexe geveldesigns met steenstrips

Om een gevel interessant te maken wordt door de architect traditioneel gebruik gemaakt van een metselpatroon. Bekende metselpatronen zijn Halfsteensverband, en Noors- of kettingverband en Blokverband, maar er zijn oneindig veel regelmatige patronen te bedenken. Het consequent aanbrengen van een metselverband met steenstrips is heel lastig en het aantal lijmspecialisten is beperkt, hierdoor zijn de kosten van het aanbrengen enorm gestegen. Op dit moment worden dan ook vaak eenvoudige metselverbanden toegepast. INpakt legt een metselverband één keer heel zorgvuldig in een mal vast. Deze mal wordt keer op keer gegoten, hierdoor krijg je identieke panelen en na aanbrengen een perfect metselverband op je gevel.

Energie- en materiaalgebruik bij productie

Steenstrips worden gedurende lange tijd in grote ovens op hoge temperaturen (rond de 1.000 graden Celsius) gebakken. Dit kost enorme hoeveelheden energie. Bij veel steenstrips wordt eerst een baksteen gebakken, daarvan wordt vervolgens een dunne plak afgezaagd; de steenstrip. De rest van de steen wordt niet gebruikt. INpakt panelen worden zonder gevaarlijke chemische stoffen - uitsluitend met water - op kamertemperatuur gegoten. Zonder dat daarbij energie gebruikt wordt en er gaat géén materiaal verloren. De platen zijn bovendien volledig te recyclen doordat ze niet verlijmd zijn.

10 jaar garantie INpakt Gevelsystemen

Eis 50 jaar garantie bij verlijming steenstrips

Veel gemeenten vereisen een garantie van 50 jaar op verlijmde steenstrips; dat kan geen enkele leverancier geven. Er zijn zelfs gemeenten in Nederland die wegens slechte ervaringen met het verlijmen van steenstrips dit überhaupt niet meer toestaan. Mechanische bevestiging van INpakt panelen met schroeven wordt door Bouw- en Woningtoezicht niet in twijfel getrokken.

Meer weten over de eisen voor lijmen van steenstrips?

Als je toch overweegt om steenstrips te laten lijmen, adviseren we je het rapport van vereniging BWT te lezen. In het rapport PVA Structurele verlijming van Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland – worden de resultaten van het lopende onderzoek weergegeven.

De Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland is de vereniging voor iedereen die werkzaam is binnen of voor het Bouw- & Woningtoezicht in Nederland. Zij is de spreekbuis voor het vakgebied richting de Ministeries en andere belangenorganisaties zoals de VNG, Bouwend Nederland, Aedes, BNA, NL Ingenieurs en andere vakorganisaties.

Terugbelverzoek

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen en graag persoonlijk door een van onze productspecialisten teruggebeld worden, vul dan onderstaand formulier in. We streven ernaar om binnen 1 (werk)dag contact met je op te nemen.

Vrijblijvend advies voor gevelrenovatie en -isolatie

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor gevelrenovatie en -isolatie van jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Onze specialisten komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en een passende oplossing te bieden voor jouw situatie.

Mantellum buitengevelisolatie Rotterdam logo

Mantellum biedt professionele buitengevelisolatie in de regio groot Rotterdam met behulp van de innovatieve INpakt Gevelbekleding. Kies voor de expertise van onze isolatietechniek-experts om je gevel te verbeteren en je energierekening te verlagen.

Openingstijden

maandag

07.45 - 16.45 uur

dinsdag

07.45 - 16.45 uur

woensdag

07.45 - 16.45 uur

donderdag

07.45 - 16.45 uur

vrijdag

07.45 - 16.45 uur

Contact

Mantellum Bouw B.V.
Zomerhofstraat 66
3032 CM Rotterdam
010 – 265 22 16
info@mantellum.nl

KvK: 89495225